Wanneer een kopje koffie drinken

Tussen half tien en half twaalf

Wetenschappers hebben ontdekt dat het beste tijdstip om een kop koffie te drinken, ligt tussen half tien en half twaalf 's morgens.

Volgens de onderzoekers kun je het beste een kop koffie nemen als het hormoon cortisol in je lichaam laag is. Door koffie te drinken wanneer je cortisolgehalte hoog is, kun je een cafeïnetolerantie ontwikkelen.

Het hormoon cortisol stimuleert de alertheid en regelt de interne klok in het lichaam. Van nature is het cortisolgehalte hoog na het ontwaken en kan het tot een uur daarna hoog blijven, met een piek tussen acht en negen uur 's morgens.

Volgens de Amerikaanse wetenschapper Steven Miller is het daarom beter om pas na deze hormoonpiek van cortisol koffie te drinken. Als je koffie drinkt terwijl je cortisolgehalte hoog is, zal je sterkere koffie nodig hebben om hetzelfde effect te bereiken.

Ook koffie drinken tussen twaalf en een uur 's middags en half zes en half zeven 's avonds heeft weinig nut, want ook dan is het cortisolgehalte in het bloed hoger en ben je van nature alerter.

Bron : Gezondheidsnet

PS : Chocolade, cola , thee en heel wat zogenaaamde "energiedrankjes" bevatten ook cafeïne en daar geldt hetzelfde voor. Geniet, maar wel met mate!